YouTube видеата с възможност за пазаруване

Нови рекламни формати

02.10.2015

YouTube  пуска нов рекламен продукт, който ще позволи на всеки видеоклип да се превърне в “shoppable.”  Това означава, че компаниите ще могат да купуват визуални реклами с връзки, за да предлагат продукти от собствените си сайтове на всяко видео в YouTube.

Преди това, марките можеха да включват само един продукт в падащия списък върху техните собствени видеоклипове, но сега те могат да купуват реклами на продукти на всеки видеоклип, който позволява този вид реклама (чрез търг).

Въвеждането на тази опция е продължение на това, което YouTube нарича True View за търговски реклами.

YouTube видеата с възможност за пазаруване

Това е различно от бутона “купи” на Google, който позволява на хората да правят покупки директно чрез резултатите от търсенето, защото тези реклами просто директно ще отвеждат към продукта или уебсайта на марката.

YouTube видеата с възможност за пазаруване

Какво означава това за потребителите?

Ако гледате много реклами на продукти в YouTube, ще започнете да виждате малка “I” икона в горния десен ъгъл на тези клипове. Кликнете върху нея и ще видите визуален списък на продуктите, които са подобни (или същите) като тези, които виждате в клиповете.

Вижте още: Видеоклипове, които очароват

За YouTube видео творците, този нов тип реклама означава, че сега ще имат и друг потенциален източник на приходи от своите видеоклипове.

За YouTube, това е друг начин да се изкарват повече пари от цифрови реклами.

И за мрежата и за потребителите, новият рекламен формат изглежда полезен – насочва потребителите, които ясно търсят да закупят даден продукт.

 

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.