За бремето на величието

Не пренебрегвайте призванието на живота си!

18.06.2017

В края на живота единственото трайно нещо, което ни остава, е какви хора сме станали, колко неща сме променили и колко обич сме дали. Всички ние сме „благословени с бреме“, затова е много важно как го използваме и дали осъществяваме мечтите си. Всеки един от нас е лидер под някаква форма, но не всички успяваме да развием това качество.

Бремето на величието и призванието на живота ни

„Лидерството всъщност е здравословно отхвърляне на невъзможното“ – Лари Пейдж.

Брилянтна мисъл на един от основателите на една от най-великите компании – Google. Всички ние притежаваме таланти, ресурси и способности, които ни правят специални. Но тези дарби носят и отговорност. Да ги използваме. Да ги усъвършенстваме. Да ги полираме и да ги накараме да заблестят, за да създаваме повече стойност и да възвисяваме света около нас. Да оставим невъзможното зад гърба си.

Да забравите за бремето, че трябва да бъдете велики, означава да пренебрегнете призванието на живота си. Няма по-голям провал от това. Всеки е роден, за да остави следа на тази планета. Всеки един от нас трябва да промени нещо към по-позитивен аспект, всеки трябва да обича истински и всеки трябва да положи максимални усилия, за да бъде по-добър човек. В края само това е от значение. Нито парите, нито имотите или местата, които сме посетили са от значение. Най-важното е каква следа сме оставили и с какво ще ни запомнят другите. Всеки един от нас има правото и избора да направи нещо велико, но малцина събират смелост, за да тръгнат да преследват мечтите си. Това е много жалко, но е факт!

За бремето на величието

Не пренебрегвайте призванието на живота си!

Не бъди един от тях, събери смелост и започни да гониш и да реализираш целите и мечтите си. Ти си роден за велики неща, а времето не чакай никой. Не се страхувай за „бремето си“. Поеми отговорност и тръгни към върха на планината. И никога не забравяй, че след всеки покорен връх следва друг – по-висок от предния. Дерзай! Граби от живота с пълни шепи и реализирай това, за което винаги си мечтал.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването