За да постигнете целите си, планирайте най-лошото

10.06.2016

За да постигнете целите си Ви трябва решителност, позитивно отношение и абсолютна вяра, че можете да достигнете до това, което искате. Въпреки това, друг важен фактор е да се подготвите за неравностите по пътя, препятствията и прекъсванията, които потенциално биха могли да се появят.

Това може да изглежда като песимистична нагласа, но винаги трябва да се има впредвид и другата страна на монетата. Подготовката за най-лошото може да Ви даде чувство за сигурност и да намали страховете и тревогите, които могат естествено да изплуват по време на пътуването.

За да постигнете целите си, планирайте най-лошото

80% Положителна енергия, 20% Грижи

Нека си го кажем, дори и най-амбициозните от нас изпитват съмнения и притеснения. Когато става дума за постигане на нашите цели, мисълта за провал е номер едно блокираща мисъл. Когато обаче се подготвите за най-лошото, което може да се случи, може да постигнете целите си много по-гладко. Защото когато знаете, че сте подготвени за неприятни ситуации, влагате енергията си в по-положителни мисли и дейности.

По своята същност целите не винаги са лесни за постигане. Именно затова много хора се страхуват да си поставят мисия в живота, особено по-висока. Но когато веднъж се решите да поемете по пътя към върха, отрицателните мисли за неуспех някак си намаляват. Особено, ако вече сте се подготвили за евентуалните пречки.

За да постигнете целите си, планирайте най-лошото

Планирайте добре всички сценарии

Как ефективно да се подготвите за най-лошото, за да постигнете целите си

Разковничето е в планирането. Понякога може да бъде трудно да се оценят всички възможности, но ако вече имате основите сте минали половиния път. Във всяка една ситуация може да се провалите и това е напълно нормално. Това е вълнението от живота, но и създава страх в повечето хора. Каквато и да е Вашата мечта или цел, отделете време да седнете и да помислите за позитивните сценарии.

Парите са един от най-големите фактори, които спират повечето хора да преследват мечтите си. Ако сте решили да зарежете скучната си работа и да преследвате по-атрактивно препитание, се запитайте какво ще Ви коства тази промяна. Ако не можете да си позволите разходите, помислете за привличането на партньори или инвеститори. Намерете начин да предвидите най-лошите сценарии и да си създадете план за преодоляването им. Така няма да сте толкова уплашени от евентуалните проблеми по пътя към мечтите.

Помислете и за варианта, при който не можете да достигнете целта си по редица причини. Какво бихте направили в този случай, имате ли алтернативен вариант, който да Ви направи също толкова щастливи и доволни? Този тип планиране Ви дава някакъв вид успокоение, че по един или друг начин ще промените живота си в по-добра посока.

И така, стига толкова съвети. Важното е да не забравяте, че подготовката за най-лошите сценарии всъщност ще Ви позволи да се концентрирате върху самото постигане на целите без да се тревожите излишно. Вървете смело напред и не се отказвайте от мечтите си!

 

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.