За хората със странните чорапи

Уникални, брилянтни и креативни!

11.02.2017

Колко често ви се е случвало да си изберете в магазина цветни и щури чорапи? А колко често приятелите ви са намирали за забавен факта, че носите подобни чорапи? При мен лично отговорът на тези два въпроса е – често. Харесвам цветните и забавни чорапи и с удоволствие си ги купувам. И когато не съобразя добре облеклото си с тези пъстри детайли на ходилата ми, се получава леко комична гледка (офис облекло с леко подаващо се шарено чорапче 😀 ).

За хората със странните чорапи – не странни, а уникални, брилянтни и креативни!

Едно ново проучване установява, че най-екстравагантните и луди чорапи се избират от много креативни и умни хора.

Когато някой не съответства на нормите на обществото, се смята за странен и дори луд. Ако някой иска да се изрази, да се открои и да покаже себе си и своята креативност, обикновено намира доста екстравагантни начини. Но дори и потайният елемент от облеклото – чорапите, могат да са начин за себеизразяване.

Странните чорапи и личността

Проучване, публикувано в the Journal of Consumer Research[1] изследва теорията, че хората, които изразят себе си по различен начин, потенциално могат да се разглеждат като по-компетентни от тези, които отговарят на социалните норми.

И така, какво общо има с това с вашия избор на ярки неонови или леопардови чорапи? Е, изследването показва че хората, които са показали, че съзнателно избират да носят екстравагантни чорапи, се разглеждат от обществото като имащи по-висок статус и компетентност. С други думи, хората имат шанса да ви възприемат като по-блестящи, креативни и успешни, ако носите странни чорапи.

Д-р Адам Galinsky, социален психолог от университета Нортуестърн, проведежда проучване, което показва че това, което носим се отразява на начина, по който мислим, чувстваме и се държим.

Така че, ако сте любители на забавните и странни чорапи, не се притеснявайте да ги покажете на света!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.