Забележителности в Дубай

Топ забележителности

25.02.2018

Дубай е столицата и най-големия град на емирство Дубай от Обединените арабски емирства. Градът е най-важният търговски и финансов център на Обединените арабски емирства и на целия Близък Изток. Разположен е на югоизточния бряг на Персийския залив, на югозапад от Шарджа и на североизток от Абу Даби. Дубай е сред водещите икономически центрове в Близкия изток.

Днес ще ви разкажем малко за някои от забележителностите в Дубай.

Най-големите забележителности в Дубай

Бурдж Халифа („Кулата на Халифа“) е небостъргач в Дубай. Височината на небостъргача е 828 метра. Това е най-високата конструкция, строена някога. Строителството на небостъргача започва през 2004 година и завършва през 2010 година.

Забележителности в Дубай

Бурдж Халифа

„Бурдж ал – Араб“ е луксозен 7 – звезден хотел. Хотелът е висок 321 метра и това го прави на четвърто място по височина в света.

Забележителности в Дубай

Бурдж ал – Араб

Сградата е построена върху изкуствен остров, отдалечен на 280 метра от брега на Персийския залив.

Дубай е известен със своите традиционни пазари (сукове). Други забележителности в Дубай са Двореца на шейха и Дубайския музей.

Дубай също е известен с трите Палмови острова – Джумейра, Джебел Али и Дейра.

Забележителности в Дубай

Джумейра

Аквариумът – той е един от най-големите аквариуми в света, който е разположен в Търговско-развлекателен център Дубай.

Забележителностите на Дубай не свършват дотук, но това са едни от най-големите забележителности, които наистина си струва да се посетят.

Етикети:

За автора

Теодора Тенев

Казвам се Теодора Тенев, на 27 години. Завършила съм специалност ,,Маркетинг" в Русенския университет ,,Ангел Кънчев". Обичам да чета и пиша и това са едни от любимите ми занимания, които ме правят истински щастлива. Освен да пиша статии, до момента съм написала и книга, която се казва ,,Игрите на съдбата". Искам да се развивам в насока, която да може да ми позволи да пиша за неща, които ме вълнуват и искам да се докосна до хората чрез текстовете, които пиша.