Топ забележителности в Италия

Какво трябва задължително да видим...

07.03.2018

Италия е държава в Европа, разположена на юг от Алпите, на Апенинския полуостров. Столица на Италия е Рим от 1870 година.

Италия е една от десетте световни туристически дестинации. Всяка година страната е посещавана от над 2 500 000 туристи.

Топ забележителности в Италия, които трябва да посетим

Някои от символите на Италия са Колизеумът в Рим, Наклонената кула в Пиза, Венеция.

Градовете Неапол и Флоренция са едни от най-посещаваните градове. „Ла скала“ в Милано, „Испанските стъпала“ в Рим, множеството замъци също са забележителности, които си струва да се посетят.

Днес ще ви разкажем малко повече за така всеизвестните забележителности в Италия.

Колизеумът (на латински Colosseum) е най-великолепният от амфитеатрите в Древен Рим. Колизеумът може да побере 50 хиляди зрители. Той е използван за гладиаторски борби, както и за други зрелища, като морски битки, екзекуции, възстановки на битки и драми с митологични сюжети.

Топ забележителности в Италия

Колизеумът

Наклонената кула в Пиза е отделно разположена камбанария на катедралата в град Пиза, Италия. Намира се на Площада на Чудесата. Предназначена да стои вертикално, веднага след началото на строителството през 1173 година, тя започва да се накланя на север, заради слабата земна основа и неправилното изпълнение на фундирането.

Височината на кулата е 55,86 метра от по-ниската  страна и 56,70 метра от по-високата страна на кулата.

Топ забележителности в Италия

Кулата в Пиза

„Ла скала“ е оперен театър в Милано, Италия. Сградата е в стил неокласицизъм. Зрителната зала се отличава с безукорна акустика.  Сградата е с дължина 100 метра и с ширина 38 метра. Залата е с форма на подкова, оцветена в бели, сребърни и златни тонове.

Топ забележителности в Италия

Ла Скала

Площад „Испания“ е един от символите на Рим. Между него и площад Тринита дей Монти (с едноименната църква) се намира монументално стълбище от 138 стъпала, построено, за да свързва испанското посолство към Светия престол и площада с църквата Тринита дей Монти.

Топ забележителности в Италия

Площад Испания

Това са едни от символите на Италия, но забележителностите на страната не свършват дотук. Има още много места, на които човек може да се наслади на хубави гледки и да запомни пътуването си до Италия като незабравимо.

Етикети:

За автора

Теодора Тенев

Казвам се Теодора Тенев, на 27 години. Завършила съм специалност ,,Маркетинг" в Русенския университет ,,Ангел Кънчев". Обичам да чета и пиша и това са едни от любимите ми занимания, които ме правят истински щастлива. Освен да пиша статии, до момента съм написала и книга, която се казва ,,Игрите на съдбата". Искам да се развивам в насока, която да може да ми позволи да пиша за неща, които ме вълнуват и искам да се докосна до хората чрез текстовете, които пиша.