Забележителности в Китай

Топ туристически дестинации

29.01.2018

Китайската народна република е държава, разположена в Източна Азия. По площ е на четвърто място в света след Русия, Канада и САЩ, а по население е първа. Столица е град Пекин.

Днес ще ви разкажем малко за някои от забележителностите, които може да посетите в Китай.

Представяме ви няколко топ Забележителности в Китай

Забраненият град е укрепен район на китайския императорски дворец в центъра на Пекин, Китай.

Използван е в периода от средата на управлението на династията Мин (1368-1644) до края на управлението на династията Цин (1644-1912). Днес Забравеният град е със статут на дворец-музей.

Забележителности в Китай

Забраненият град

Великата китайска стена е система от отбранителни съоръжения в Северен Китай. Дълга е 6900 метра. Издигната е през III век пр.н.е. Името ѝ на китайски звучи „Чанчън” и означава „Дълга защитна стена”.

Забележителности в Китай

Великата китайска стена

Шаолин е дзенбудистки манастир. Известен е с школата на Зен (Чан) будизма и бойните си изкуства. Манастирът е построен с императорски указ в края на V век.

Забележителности в Китай

Шаолин

Летният дворец в северозападен Пекин е най-добре запазеният императорски комплекс в Китай. Летният дворец прилича на музей, в който се показват технологии на много високо равнище, свързани с архитектурата, изкуството, културата.

Забележителности в Китай

Летният дворец в Пекин

Шанхайският световен финансов център е небостъргач в град Шанхай, Китай. Небостъргачът достига височина 492 метра. В небостъргача има офиси, хотели, конферентни зали, зали за наблюдение, а на приземния етаж има молове. Неофициалното име на Шанхайския световен финансов център е „отварачката”.

Забележителности в Китай

Шанхайският световен финансов център

Това са само част от многобройните забележителности в Китай. При желание и възможност може да посетите много повече от тези забележителности, с които ви запознахме в горните редове.

Етикети:

За автора

Теодора Тенев

Казвам се Теодора Тенев, на 27 години. Завършила съм специалност ,,Маркетинг" в Русенския университет ,,Ангел Кънчев". Обичам да чета и пиша и това са едни от любимите ми занимания, които ме правят истински щастлива. Освен да пиша статии, до момента съм написала и книга, която се казва ,,Игрите на съдбата". Искам да се развивам в насока, която да може да ми позволи да пиша за неща, които ме вълнуват и искам да се докосна до хората чрез текстовете, които пиша.