Зад всеки успял мъж стои по една силна жена

Дали?

02.06.2016

Откакто свят светува мъжете винаги са имали определено предимство в живота. Като вземем предвид и факта, че жените не са имали право на глас до преди няколко десетилетия (през 1938 година, посредством въвеждането на нов Закон за избори за Народното събрание, за пръв път в българската история се дава право на жените да гласуват), слабият пол определено е бил доста пренебрегван. Но това е само привидно. Всъщност жените винаги са били по-силни в много отношения. И в последните години все повече дами се доказват, като развностойни бизнес предприемачи и партньори.

Една история, част от книгата „Пилешка супа за влюбени души„, изразява женската сила в кратка история, която грабна вниманието ми. Реших да я споделя с Вас, за да коментираме заедно изводите от нея.

Зад всеки успял мъж стои по една силна жена – кратка история в подкрепа на твърдението

„Томас Уилър, главен изпълнителен директор на застрахователна компания в Масачузетс, и съпругата му пътували с колата си по междущатска магистрала, когато той забелязал, че бензинът им свършва. Уилър завил в следващата отбивка и скоро открил западнала бензиностанция с една единствена колонка. Той казал на самотния служител да напълни резервоара и да смени маслото и тръгнал да се поразтъпче около бензиностанцията.

Като се връщал към колата, забелязал, че съпругата му и бензинджията водели оживен разговор. И двамата мълчали, докато Уилър плащал сметката. Но като влизал в колата, той видял как бензинджията махнал с ръка и казал:

– Приятно ми беше да си поговорим.

Докато се отдалечавали от бензиностанцията, Уилър попитал жена си дали този човек и е познат. Тя охотно признала. Учели в една гимназия и ходили сериозно в продължение на година.

Зад всеки успял мъж стои по една силна жена

Жената има силата да тласне своята половинка към невероятни успехи

– Имала си късмет, че съм се появил аз – изперчил се Уилър. Ако се беше омъжила за него, щеше да бъдеш жена на бензинджия вместо съпруга на главен изпълнителен директор.

Вижте още: Притча за списъците

– Скъпи мой, – отвърнала жена му, – ако се бях омъжила за него, той щеше да бъде главен изпълнителен директор, а ти бензинджия.”

Из „Най-хубавото накратко“, част от книгата “Пилешка супа за влюбени души”

Смятате ли, че жените имат силата да тласнат мъжа до себе си към успех? Дали нежната половина от човечеството всъщност е по-силната?

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.