Запазена марка: българските плетени обувки

09.01.2014

Запазена марка: българските плетени обувкиТака познатите плетени обувки от 90-те, които бяха хит в България близо 20 години, сега получават шанс за нов живот. „Плетарките“ са новата топ тенденция в САЩ, благодарение на трима американци, които страшно много ги харесват и решаваt да ги разпространят в родината си.
Името, което са избрали носи в себе си българското „Бос“ (боси крака), на латиница BOS, което част от чужденците интерпретират, като неправилно изписаната дума BOSS.

Откъде им хрумва на тези американци да търгуват с родно производство обувки?
Идеята просветлява един от основателите на стартъпа, който е бил известно време в Пловдив, където  намира изключително удобните български плетени обувки.

Идеята за Trademark-a е от чувството, което изпитваш, когато ги носиш, а именно на освободеност и лекота (бос – все едно нямаш обувки). Подметката е анатомична, а моделът се предлага в 4 цветови комбинации.

Запазена марка: българските плетени обувки

Проектът е регистриран в онлайн платформата за финансиране Kickstarter, откъдето се намират и парите за стартирането на бизнеса.

„Плетарките“ са пуснати по 30-45 долара, в САЩ, в комплект с мартенички, които се представят, като „гривни за щастие“ (Martenitsa: Bulgarian Friendship Bracelets).

bos

Официалният сайт на „Бос“: http://www.bosfootwear.com/

Проект в Kickstarter: http://www.kickstarter.com/projects/323366220/bos-footwear

Запазена марка: българските плетени обувки

 

Текст: Виолета Петрова

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.