Защо чуждото мнение не е от никакво значение

Не обръщайте особено внимание на мнението на околните

07.07.2015

В днешното общество обсебено от манията „кой е по-по-най“ е лесно човек да стане подвластен на хорското мнение. Особено, когато не се вписваш в определените от мнозинството норми. Различните, уникални и интересни хора винаги са отритвани от „стадото“, стадото наречено общество.

И какво от това, че овцете говорят зад гърба ви и имат мнение за личността ви, което е далеч от реалността. Да не ви пука! Бъдете черната овца – тази различната, уникалната, интересната, живеещата, за да бъде ИЗВЪН РАМКИТЕ НА СТАДОТО.

Защо чуждото мнение не е от никакво значение – не се поддавайте на мненията на хора, които всъщност не знаят нищо за вас

1. Никой не ви познава както вас самите

Хората често са склонни да бъдат арогантни, мислят си, че познават даден човек и са готови да критикуват всяко негово действие, което е извън рамките на познатия им свят.

Вижте още: Как живеят щастливите хора

2. Цял живот ще стъпвате по черупки от яйца

Цял живот ли смятате да изживеете, тревожейки се за хорското мнение? Живот, през който мнението на околните ви жили, като оса? Предполагам, че отговорът ви е не…

3. Просто нямате време да се занимавате с „празни неща“

Това да слушате, анализирате и обмисляте мнението на хора, които дори не харесвате си е чиста загуба на време. По-добре инвестирайте тези минути в нещо полезно за себе си и натрийте носовете на злословниците с успеха си.

Защо чуждото мнение не е от никакво значение

Снимка: wikiHow

4. Само тези, които не отиват на никъде, имат време да критикуват другите

В световноизвестната книга „Как да печелим приятели и да влияем на другите“, Андрю Карнеги споменава, че е важно да не критикуваме другите, ако искаме да се развиваме успешно.

5. Чуждото мнение ще ви отведе навсякъде, но не и нагоре към върха

На успешните хора не им пука за това, какво мислят другите за тях. Защо? Защото някъде там по света има ужасни хора и за да постигнете нещо значимо, ще трябва да ядосате някои от тях.

Вижте още: Мислите ли прекалено много?

„Искаше ми се да бях имал смелостта да живея живот верен на себе си, а не живот воден от мнението на другите“ – топ съжаление на хората в края на житейския им път.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.