Защо е важно да имате професионален блог?

Бъдете креативни, представете себе си по най-добрия начин!

26.05.2013

Преди време, сърфирайки из различни сайтове, все си мислех, че направата им изисква огромни познания по програмиране и това да имам собствено място там, звучеше някак си нереално. Е, оказа се, че не е така. При такъв бум на развитие в Интернет пространството, това да си имаш собствено място в интернет пространството е не само наложително, но и почти задължително.

В какво може да се изразява това?

Не, не става въпрос за това да сте активни в социалните мрежи. Онлайн присъствието Ви може да обхваща много насоки – блог, личен/фирмен уебсайт, писане на статии, коментари на публикации и др.

Защо е важно да имате професионален блог?

Как да блогваме?

Но защо е важно да сме представени по най-добрия начин в кибер пространството?

Замислете се! Когато Ви трябва някаква информация, къде поглеждате първо? Почти съм сигурна, че средно 80-90% от Вас, ще отговорят Google.

Нека разгледаме следната ситуация. Кандидатствате за работа, съответно изпращате автобиография и мотивационно писмо. Работодателят разглежда няколко кандидати с равни шансове по документи. Как ще избере най-подходящият? Отговорът, даван в 90% от случаите, ще вземе предвид предоставената информация за онлайн присъствие и най-вече личните блогове на кандидатите. Една добре направена и поддържана страница, доказваща личните и професионалните качества, винаги би била огромен плюс.

Нека обобщим в няколко точки, защо е важно да се поддържа личен професионален блог:

• Представяте себе си по най-добрия начин;

• Чрез изчерпателната и постоянно обновявана информация, доказвате, че сте сериозен специалист и се интересувате от всички новости в сферата, в която оперирате;

Вижте още: Какво да направим, преди да си създадем блог?

• Показвате нагледно способностите и възможностите си. Визуалното представяне с текст, картинки и други обекти е много по-въздействащо от една скучна автобиография;

• Увеличавате многократно шансовете си, да бъдете предпочитан специалист за бъдещите си работодатели;

Бъдете креативни, представете себе си по най-добрия начин!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.