Защо да изберем WordPress?

Това е система за управление на съдържанието

23.11.2014

Както ви споменахме по-рано в друга статия, ние избрахме да ви представим WordPress, защото е най-използваната и най-често инсталирана платформа за управление на съдържанието.

Какво представлява WordPress и защо толкова я хвалят?

WordPress е безплатна платформа с изключително разнообразни безплатни теми и плъгини. Естествено има и платени, но не е задължително да ги ползвате. Системата е с User-Friendly интерфейс и е изключително лесна за боравене. Вече споменахме, че е най-използваната платформа в целия свят. Подходяща е за блогове, малки и средни сайтове, новинарски сайтове и информационни сайтове. Има плъгини и за онлайн магазин, но не ви го препоръчваме! Ако имате над 2000 продукта започва да спича. Конкретно за специализирана платформа за онлайн търговия може да се насочите към Magento и PrestaShop. WordPress е с отворен код, стига да имате познания по PHP и MySQL. Също така притежава изключително лесен, удобен и готин администраторски панел.

Вижте още: Създаване и оптимизация на уебсайт

След като вече имаме инсталирана платформа трябва да си изберем тема. Готова такава или custom. Тук вече зависи колко добре владеете HTML, CSS, PHP, JS и т.н, за да си направите собствена такава.

WordPress е лесна платформа за използване

WordPress се използва от милиони хора по света (над 23% от сайтовете в мрежата са на WP). Една от причините, поради която толкова много хора предпочитат точно тази платформа за управление на съдържанието е, защото е сравнително лесна за употреба. В интернет има тонове информация за нея, като съвсем скоро в Списание VIP може да очаквате и пълно ръководство, за това как се инсталира WP.

Има хиляди безплатни теми и плъгини за WordPress

В момента има над 2600 безплатни WordPress теми, както и над 31 000 безплатни плъгини. Можете да ги намерите в различни сайтове за ресурси в интернет. Просто се разровете малко повече в Google.

Повечето хора, които използват WordPress не са от бранша. Те не са уеб дизайнери или програмисти. В интерес на истината повечето от тях започват да използват платформата без никакви предварителни познания за проектиране на уеб сайт.

Една от главните причини, поради която WordPress се избира масово от обикновения потребител, е защото платформата е лесна за учене, удобна за използване, безплатна и мултифункционална. Както вече споменахме има хиляди безплатни плъгини и теми, които я правят доста гъвкава и конкурентоспособна.

WordPress темите са лесни за персонализиране, защото повечето притежават собствен контролен панел, който ви позволява да сменяте лесно цвета на темата, да качвате собствено лого, да променяте фона на сайта, да създавате различни красиви елементи и други подобни готини неща с вашия уеб сайт без дори да имате програмистки умения.

WordPress е Search Engine Friendly

WordPress е изключително SEO приятелски настроена към глобалните търсачки, което ви дава предимство, когато оптимизирате сайта си. С помощта на няколко WordPress SEO плъгина може да постигнете страхотни успехи и да подобрите изключително много оптимизацията на сайта ви.

По-добре оптимизиран уебсайт с WordPress

WordPress е SEO приятелски настроена към търсачки

Вижте още: Главните цели на SEO оптимизацията

WordPress поддържа различни видове медия формати

Използването на платформата не се ограничава само до писането на текст. WordPress има вградена поддръжка за обработка на изображения, аудио и видео съдържание, както и панел за управление на документи и други файлове.

WP поддържа Embed формат, което ви позволява да вградите видео от YouTube, снимка от Instagram, Tweets, както и Soundcloud аудио, като просто поставите URL адреса във вашия пост.

Вижте още: SEO с плъгина WordPress SEO by Yoast

За какво да използваме WordPress?

Може да използвате платформата по много различни начини. Тя ви дава безброй възможности. Може да използвате WordPress за:

– Личен уебсайт / блог;

– Блог;

– Система за управление на съдържанието (CMS);

– Портфолио/галерия;

– Онлайн магазин;

– Корпоративен уеб сайт

WordPress няма ограничения! Може да използвате платформата за всичко, от което имате необходимост в интернет пространството. Единственото нещо, от което имате нужда е въображение.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването