Защо да насочите детето си към балет

5 причини

03.12.2015

Ако сте в търсене на занимание за детето си и не знаете към кой жанр на изкуството да го насочите, може би тази статия ще ви ориентира.

Тук сме набелязали пет причини да насочите детето си към балет

1. Това е едно от най-красивите сценични изкуства, съчетаващи танцово майсторство, класическа музика и сценография. Докосването на малкото човече до това голямо изкуство може единствено да го отнесе в един наистина доста различен свят от нашия, а това от своя страна да обогати неговия вътрешен свят.

2. Балетното изкуство ще даде на детето ви основни познания свързани с танца, музиката и сценичното поведение. Това са знания, които подпомагат изграждането на неговото самочувствие и свободно общуване във всяка една ситуация. Тези начални зрънца на по-увереното поведение и култура на движение ще му бъдат полезни винаги в живота.

Вижте още: 12 снимки, които ще ви накарат да се усмихнете

3. Балетът формира и подпомага усвояването на правилна стойка, правилно дишане и координация на движенията. Това е ефективен метод за придобиване на здравословни навици, дисциплина и стремеж към красивото.

Защо да насочите детето си към балет

Балетното изкуство ще даде на детето ви основни познания свързани с танца

4. Обучението по балет формира начални познания не само по танцово изкуство, но и по музика. Чрез посещенията в залата за балет, децата се запознават с класически музикални произведения, които развиват техния музикален вкус.

5. Дори и детето ви да не стане балетист или балерина, докосването до едно фино, естетично и елитарно изкуство като балета ще му даде шанс да разгърне своите възможности и таланти. С обучението по балет, вие давате възможност на подрастващите да се запознаят с особен вид сценично претворяване на известни произведения и да разширят своя диапазон и въображение. Това ще бъде от полза както за общата култура на детето, така и за неговите познавателни умения в училище.

Със сигурност могат да бъдат посочени още ползи от обучението по балет и въпреки че днес сме свикнали да ориентираме децата си към модерни танци или футбол, това изкуство е една чудесна алтернатива за тези, които не искат да следват стандарта.

Гост автор: Анелия Георгиева

Етикети:

За автора

Списание VIP