Защо да правим нещата, които не можем да направим

01.11.2016

Необходимо е умишлено се поставяме в нови ситуации, в които се сблъскваме с непознатото. Само така ще можем да израстваме, да научаваме нови неща, да постигаме целите си. Сигурността не води до желаните успехи. Също и стоенето в една и съща комфортна позиция. Докато не прекрачите границата на комфорта, няма как да постигнете великите неща, за които мечтаете.

Защо да правим нещата, които не можем да направим – да излезем от зоната на комфорта

Дори и най-безстрашните сред нас, изпитват страх. Това безспорно е инстинкт за оцеляване, вкоренен в нашето потомствено минало. Въпреки това имаме силата да оспорим страховете си, да прекрачим границите, които обществото и ние самите си поставяме.

„Единственото нещо, от което трябва да се страхуваме, сме самите ние.“ – Франклин Рузвелт

Какво ще се случи, когато правите нещата, които не можете да направите?

Когато се стремим да направим нещо, което не можем да направим, е най-вероятно да се провалим най-малко два пъти. Провалът е напълно нормален и предоставя ценна информация. Пример: ако вашата цел е да се превърнете в компетентен публичен говорител, но винаги сте били възпирани от страха от реакцията на публиката, говоренето няма да ви се получи от първия път. И това е нормално. Всеки неуспех е стъпка напред, важен урок и тласък към желаните постижения. След няколко неуспеха и много практика, несъмнено успехът ще почука и на вашата врата.

Нямате какво да губите! Ако някой ви предложи да направите нещо, но не сте сигурни дали ще се справите, приемете. След това ще намерите начин да изпълните задачата. Единствените страхове са в главата ни. Трябва първо да преодолеем собствените си граници, за да можем да прескочим и бариерите на живота.

Не се страхувайте! Стъпвайте уверено. Животът обича смелите!

 

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.