Защо да правите по-често секс през зимата?

Няколко причини!

17.01.2017

Преминете от секс веднъж в месеца към секс веднъж в седмицата – установено е, че удовлетворението се равнява на това от увеличение на заплатата.

Сексът засилва имунитета, подобрява кръвообращението, тренира сърцето, а и цялото тяло. Благодарение на него сте по-здрави през зимата.

Вижте няколко причини, защо да правите по-често секс през зимата…

Релаксира – по време на секс, тялото ви освобождава хормона на щастието ендорфин – това ви прави по-спокойни, щастливи и ви избавя от лошите мисли. Освен това облекчава артрит, мигрена, менструални болки.

Кара ви да бъдете по-малко критични към себе си, повишава самочувствието.

Настроението ви е значително по-добро – при липсата на повече слънчеви лъчи през зимата, настроението невинаги е на ниво. Благодарение на секса, вие ще сте усмихнати, дори и навън да е мрачно.

Мотивира ви в новите начинания.

Защо да правите по-често секс през зимата?

Сексът мотивира…

Спасява ви от тревожността.

Всеки път, когато правите секс се освобождавате от напрежението. Сексът ви спасява от главоболие, прави ви по-работоспособни и концентрирани.

Понижава риска от рак на простата – проучвания показват, че при мъже, които правят редовно секс има 1/3 по-малък риск от рак на простата.

Вижте още: Как да подобрите интимните си моменти

Съхранява ви младолики – редовното практикуване на секс съдейства за обновяването на клетките, кожата изглежда по-млада, изгладена и сияйна.

Ако имате проблеми със съня, доза секс преди лягане е повече от препоръчителна. Тъй като по време на сексуалното общуване се изразходват доста калории, организмът се уморява и заспиването се случва много по-лесно и бързо.

Защо да правите по-често секс през зимата?

Сексът ви съхранява младолики

Практикуващите тантра секс са в състояние да се наслаждават на любимия човек с часове, като желанието и удоволствието им непрекъснато нараства. Това е вид медитация, която укрепва организма, както физически, така и психически и вие се чувствате хармонично свързани с половинката си.

Преживяването на еупареуния – постигане на оргазъм едновременно от жената и мъжа е едно от най-хубавите преживявания, които можете да изпитате с човека, когото обожавате.

Не на последно място – и съдейства да се радвате на сигурна и стабилна връзка с половинката.

Гост автор: Анелия Георгиева

Етикети:

За автора

Списание VIP