Защо трябва да си осиновите домашен любимец

…В случай, че все още се колебаете

02.09.2015

Искате да си вземете домашен любимец, но все още се двоумите дали да дадете подслон на някой космат приятел. Е, тази статията е точно за хората, които се колебаят дали да си вземат домашен любимец, който ще бъде до тях в топли и студени дни. Ако идеята за лигави целувки и прегръдки по всяко време на денонощието не ви е достатъчен стимул, то сме подбрали за вас още няколко причини, които да ви убедят да дадете подслон на някоя изоставена животинка. Като горд собственик на две котки и едно куче, споделям с вас, че решението да си вземете домашен любимец ще е едно от най-добрите решения в живота ви. Сами ще разберете защо…

Вижте 9 причини защо трябва да си осиновите домашен любимец

1. Домашните любимци са полезни за здравето ви – проучвания показват, че кучетата могат да намалят сърдечната честота и кръвното налягане на човек, което своевременно намалява общото напрежение. Също така децата, които растат с домашен любимец са по-малко изложени на риск от развитие на астма и най-различни други видове алергии.

Вижте още: 4 урока, които може да научим от животните

2. Животинките ще ви обичат безусловно – нека бъдем честни. Вашият домашен любимец няма да ви обича по-малко, ако имате лош ден или сте изгубили работата си. Също така няма да ви се разсърдят ако прекарате уикенда на дивана пред телевизора и не свършите нищо. Каквото и да се случи с вас, домашния ви любимец ще ви обича безусловно.

Защо трябва да си осиновите домашен любимец

Кучето е най-добрия приятел на човека

3. Не е скъпо да си осиновите домашен любимец – повечето домашни любимци от приютите и спасителните операции са вече стерилизирани или кастрирани, ваксинирани, а в някои случаи дори обучени! Тези разходи се покриват от осиновителния институт, което ще ви позволи да платите значително по-малко от цената, която ще платите ако си купите домашен любимец от развъдник или зоомагазин.

4. Осиновяването на животно означава спасен живот – всяка година около 2.7 милиона животни се подлагат на евтаназия. Това се дължи на твърде многото домашни любимци, които са изпратени в приюти и недостига на хора, които да ги приемат. Ако осиновите животно от приют ще освободите едно място, което ще бъде животоспасяващо за друго животно.

5. Домашните любимци ви държат активни – Националния институт за изследването на здравето установява, че кучетата играят важна роля във физическата активност на техните собственици. Собствениците на кучета имат значително повече извървени километри пеша, в сравнение с хората без кучета.

9 причини защо да си осиновим домашен любимец

Поддържайте форма, разхождайки кучето си

6. Домашните любимци ще ви донесат радост и наслада – когато се грижите за осиновено животно се чувствате горди и удовлетворени, че сте помогнали на животинка в беда. Науката отново има положителни открития: когато играете с вашия домашен любимец освобождавате добри хормони, серотонин и допамин, което ще допринесе и за вашето щастие.

7. С осиновяването на животно, вие му давате втори шанс – много домашни любимци в приютите са били малтретирани и пренебрегвани от предишните им собственици. Всеки заслужава втори шанс, а това се отнася и за животните също. Осиновявайки домашен любимец, вие му давате шанс да започне нов живот, който наистина заслужава.

Вижте още: Как домашните любимци правят живота ни по-добър

8. Домашните любимци повишават социалния ви живот – всички сме спирали непознати хора по улицата, за да се порадваме на кучетата им. Това явление е подкрепено и от научните изследвания, които показват, че наличието на домашен любимец намалява социалната изолация и води до повишаване на социалните връзки.

9. …И защото е невъзможно да пренебрегнете това създание…

Защо трябва да си осиновите домашен любимец

Как да пренебрегнете такова създание…

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването