Защо да тренираме сутрин?

25.01.2014

Празниците почти свършиха, а с тях остана единствено споменът за голям корем и паласки. Да, това Ви остана от обилното хапване по Коледа. Сега се чувствате гузни, нали? Спокойно, ако започнете тренировки сега, ще влезете във форма до лятото или поне до Великден, когато е следващото преяждане.

Селектирахме няколко причини, защо трябва да тренирате сутрин, за да имате по-голям ефект при загубата на излишни килограми.

Забравете за ранното ставане – Ако отделяте по 20-30 мин за сутришна гимнастика, всеки ден, преди работа, няма да е нужно да ставате два часа по-рано за да посетите фитнеса. Нужни са Ви само няколко видеота с упражнения за стягане на корем, ръце и крака и ще се чувствате по-добре

Защо да тренираме сутрин?Ще дадете свеж тонус на деня си – приливът на ендорфини след една тренировка ще направи денят Ви пълен с енергия и ще се чувствате истински щастливи. Освен това ще изгубите апетит към мазни закуски, като банички или сандвичи. Един фреш ще направи денят ви още по-свеж.

Ще избегнете тълпата – На всички ни е неприятно, когато посещаваме фитнеса, а той е препълнен с хора. Сутрините са перфектното време, в което може да тренирате на спокойствие и без досадни хора, които са отишли да се перчат.

Ще се фокусирате – Научно доказано е, че хората които тренират през ранните часове на деня са по-концентрирани в работата си, защото са изпълнени с енергия и са по-продуктивни.

Ще забързате метаболизма

Намаляте риска от рак – Според проучвания, спортът и по-точно сутрешният спорт намалят риска от рак на гърдата.

Ще придобиете по-голямо самочувствие

Ще се отървете от схващания

Етикети:

За автора

Христина Розова

Здравейте, казвам се Христина и съм редактор в Списание VIP. Обичам да комуникирам, да се запознавам с различни хора и да обменям ценна информация, която намирам за полезна. Работата в списанието ми носи не само наслада, но и нови знания всеки ден. Пиша статии за красота, иновации, филми, музика и като цяло развлекателната секция. Вярвам, че една добра идея може да се развие без пари, дотолкова, доколкото срещнеш хора, които я разбират и подкрепят. Изключително ми е приятно да работя в млад и амбициозен екип, който е изпълнен с креативност и идеи и се надявам да растем с всеки изминал ден. Пожелавам на всички да не спират да мечтаят и да правят всичко по силите си, за да постигнат целите си, защото именно в това се крие смисълът на живота.