Защо перфектният клиент е важен за нашият бизнес?

И за нас...

01.12.2015

В предната статия „Как да открием перфектния клиент?“ ви показахме как да отрикете перфектния клиент за вашия бизнес и защо е важно да задоволите нуждите му. Днес ще поговорим още малко по темата, като споделим още няколко причини, които да ви мотивират да откриете вашите най-подходящи клиенти.

Защо перфектният клиент е важен за нас и за нашия бизнес?

Без него маркетингът и продажбите ще са много по-неефективни. Повечето хора не познават своя бизнес и своите клиенти и от там идват затрудненията им, в повечето случаи довеждащи ги до фалити. Ако не намирате точните клиенти за вашия бизнес, то вие ще привличате такива, които не са подходящи, а от тук започват и проблемите, за които вече споменах. Не откриете ли перфектния клиент, колкото и да се трудите, резултатите ви винаги ще са посредствени.

Когато го откриете обаче нещата стават много по-лесни. Маркетингът ви започва да работи и става много по-ефективен. Веднъж откриете ли перфектния клиент за вашия бизнес, то е много по-лесно да намерите още такива хора и да ги привлечете много по-лесно. Ще постигате и целите си много по-бързо и много по-лесно, работейки с хора, които знаят какво търсят и какво искат.

„Ако не можете да се превърнете в своя клиент, значи не трябва да сте в бизнеса с писането на рекламни послания.“ – Лео Бърнет

Бизнесът и пазара наказва тези хора, които не разбират клиентите си и не знаят от какъв продукт/услуга имат нужда. Това е доказано с годините, затова не допускайте същата грешка на стотиците предприемачи, които са се опитали да започнат нещо много преди вас, но не са успели.

Перфектният клиент е важен фактор за всеки бизнес

Стремете се да правите клиентите си щастливи

Винаги трябва да таргетирате и да насочвате вашите рекламни послания към определен тип хора, а не към всички. Ако например вашият продукт е свързан изцяло с нуждите на заварчиците, то не таргетирайте майки с деца. Те няма да имат никакъв интерес от вашия продукт и така ще си изгубите време, харчейки ненужни пари за грешно таргетирана реклама.

Вижте още: Как да открием нуждите на клиентите ни

Трябва да разберете едно: не успеете ли да се поставите на мястото на клиента и да виждате нещата през неговите очи, то ще е много трудно бизнесът ви да има големи продажби и да процъфти занапред.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването