Бруталната истина – защо жените не са толкова успешни, колкото мъжете

16.06.2016

Обичам да виждам успели жени, обичам да чета истории за успели жени, обичам аз самата да съм успяла жена. Има нещо магнетично в женския успех. И въпреки всички доказателства, че нежният пол може да е също толкова успешен в живота и бизнеса, все още жените печелят по-малко, имат по-малко позиции в политиката и по-рядко им се дава шанс да се изкачат на висока позиция.

Бруталната истина – защо жените не са толкова успешни, колкото мъжете

И пиша тази статия не за да обезкуража всяка смела жена, която се бори със зъби и нокти за успех. А за да напомня на такива смели дами за капаните, които ги дебнат по пътя в свят, който все още е доминиран от мъже.

1.. Жените се тревожат много повече за мнението на околните

Питали ли сте се някога:

– „Защо никой не харесва това“

– „Ами ако никой не ме вземе насериозно“

– „Ами ако се проваля“

Жените по естество сме си тревожни създания. Винаги премисляме много повече, особено когато става въпрос за голямо решение. В това отношене мъжете са доста по-праволинейни. Не му мислят толкова и бързо овладят ситуацията. Няма как да стигнете до успеха с ум пълен със съмнения. Дали не е време да филтрирате мислите си?

2.. Жените често искат да променят себе си

Страхотно е да се вслушвате в съветите на успели хора. Вдъхновението е мощен инструмент! Проблемът идва тогава, когато искаме да сме като тези вдъхновяващи хора и се стремим да се променим за да приличаме на тях. Това не е правилният път. Успехът е комбинация от лично отношение, индивидуализъм и много, много труд.

Бруталната истина - защо жените не са толкова успешни, колкото мъжете

Жените често искат да променят себе си

3.. Жените често питат за разрешение

Лидерството не винаги върви ръка за ръка с нас. Понякога стои настрани, особено когато ни ужасава. Но хората се стремят към целта си, защото вътре в себе си зная, че това е правилният път, дори да изглежда ужасяващ. Не се борете с този глас. И дори ако Ви кажат „не можеш да го направиш“ или някой Ви се изсмее, останете горди и знайте, че сте имали смелостта да останете верни на себе си. Не Ви е нужно ничие разрешение, за да преследвате мечтите си!

4.. Женската завист е огромна пречка

Ах, колко жеснка злоба сме виждали. Все още е необяснимо за мен защо жените толкова се дразним от успехите на другите нежни половинки от света. Вместо да се подкрепяме, често нарочно се подхлъзваме една друга. За мен това е една от най-изявените причини жените да успяват по-малко от мъжете. Ако някога, някъде, жените се обединят и решат да завладеят мъжкия свят – горко им на мъжете!

И моят последен съвет: Не се опитвайте да сте „мъжко момиче“; бъдете себе си; помагайте на другите, за да помогнете на себе си; бъдете смели и решителни и силно вярвайте в успеха си!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.