Защо ни е трудно да продаваме?

7 типични грешки

19.07.2016

Имате проблем с клиентите си, но не знаете какъв точно е той? Трудно ви е да продавате, което води до усложнения в бизнеса Ви? Значи сте попаднали на точното място в точното време, защото тази статия цели да ви покаже няколко типични грешки, поради които имате изключителни затруднения с осъществяването на продажби, което води до неблагоприятни резултати за Вас и компанията Ви.

Вижте още: 10 елемента на успешната страница за продажби

Важно е да разберете, че хората не купуват продукта Ви, те купуват Вас. За да купят даден продукт, те трябва да се доверят на някого, а този някого сте Вие! Трябва да изградите положително доверие с клиентите си, което ще Ви донесе и положителна репутация, която от своя страна ще повиши продажбите ви драстично. Но това не е толкова лесно, защото положителната репутация се гради с години, и само с една грешна стъпка може да унищожите труда си с години наред.

Защо ни е трудно да продаваме?

Хората не купуват продукта Ви, те купуват Вас!

Ето защо днес ще ви представим няколко типични грешки, които се срещат в доста бизнеси, които са фалирали или са на път да фалират. Ако и Вашияш бизнес отива към бездната, то се опитайте да ги предотвратите и да преобърнете всичко във ваша полза.

Вижте 7 типични грешки, поради които ни е трудно да продаваме

  • Клиентите ви нямат доверие – за да изградите положителна репутация в клиентите си трябва да изградите силна връзка с тях с помощта на маркетинга и рекламата.
  • Не познават продукта Ви – клиентите ви не знаят как вашият продукт ще реши проблемите им. Имат малко информация за вас и за продукта ви и не могат да осъзнаят какво решение на проблемите им предлагате.
  • Струва им се много рисково да пазаруват от Вас – не ви познават, което поражда съмнение в тях. Гаранцията на продуктите поема част от този риск, затова е важно да им предоставите такава.
  • Имате негативна репутация в Интернет – клиентите ви говорят лоши неща за вас в социалните мрежи, тъй като имате нелоялна практика и се държите лошо с тях. Изградете си положителна онлайн репутация. Не се страхувайте да отговаряте на лошите коментари положително. Обгрижвайте клиентите си с внимание, за да започнат да говорят положителни неща за Вас.
Защо ни е трудно да продаваме?

Продажбите не вървят, заради лоша репутация в Интернет…

  • Не се отличавате по нищо от конкурентите си – цената не е единственото нещо, което кара хората да купуват. Изградите ли силна връзка с тях, те ще се лоялни към вас.
  • Процесът на продажбите е труден и тромав – сайта ви зарежда бавно, труден е за навигация от хората и те не могат да се ориентират как да извършат самата покупка. Единственото решение за тях е да затворят вашия сайт и да отворят на конкурента ви, който е много по-лесен за работа. Не забравяйте, че процеса на продажба трябва да бъде максимално лесен и приятен за клиентите Ви.

Вижте още: Какви продукти може да продавате в интернет

  • Не се интересувате от нуждите на клиентите ви – не знаете какво всъщност искат те и какви са техните проблеми. Не трябва да е така! Служете на клиентите си и се интересувайте от техните проблеми и интереси. Само така ще успеете да им предложите адекватно решение, което ще ви изгради положителен имидж.

Ако допускате някои от посочените грешки то веднага променете нагласата и стратегията си, ако искате да имате успех с продажбите!

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването