Защо някои хора винаги закъсняват

Учените знаят отговора

22.02.2015

Всеки от нас познава поне по един човек, който винаги закъснява. Независимо дали с 5, 10, 15 минути или 2 часа. На всекиго се случва да позакъснее, но при някои това си е системна практика. И ако ги питате защо все така се получава и те самите не могат да ви кажат.

Според едно проучване, американските изпълнителни директори, които често закъсняват, предизвикват загуби за около 90 милиарда долара, поради загуба на производителност.

Защо някои хора винаги закъсняват – проучване

Изследователите са стигнали до един много прост извод: мудните хора просто подценяват времето за дадена задача или пътуване!

Защо някои хора винаги закъсняватПроучването, проведено от Джеф Конте и Джералд Грийнбърг от Държавния университет на Сан Диего е публикувано в списанието на Applied Social Psychology. Според него са определени два типа хора. Тип А – хората, които обикновено са точни, защото имат вграден часовник, който смята, че една минута трае 58 секунди. Хората от тип Б – за тях една минута е 77 секунди. Хората от тип Б, разбира се винаги закъсняват. Те също така са склонни да бъдат доста небрежни, докато тип А хората са много по-активни.

Вижте още: Изучаването на нов език забавя стареенето

Други изследвания пък показват, че може да има и други фактори за закъснение на работното място например. Не е изненадващо, че колеги с по-малки деца обикновено са закъснели. Друг фактор е и удовлетворението от работата. Хората, които не отиват на работното си място с желание обикновено често закъсняват.

А вие от кой тип сте А или Б?

 

Прочетете още:

– 3500 години мъдрост в 3 минутно видео

– Кризите съдържат изключителни възможности

– Силата на самоанализа

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.