Защо отново да започнем да принтираме снимки

14.12.2016

В наши дни имаме толкова много начини да заснемаме любимите моменти и да ги направим публично достояние. Това донякъде е голямо предимство, но… си има доста отрицателни страни.

Все повече забравяме, че всъщност нашите персонални снимки отразяват нас самите, настроенията ни и прекрасните моменти, които искаме да запечатаме. Ежедневното качване на снимки без особен смисъл в социалните медии, ‘убива’ цялата интимност на споделянето на снимки.

Някои от нас дори и не се замислят да си отпечат някои от най-любимите фотографии, ей така за спомен на хартия. С всички тези устройства, с които разполагаме и безброй начини да съхраним хилядите фото кадъри. Но ще дойде и ден, в който без да разберем тази ценна информация може да се окаже изтрита или повредена.

Защо отново да започнем да принтираме снимки и да запазим най-скъпите си моменти в албуми

Една информационна графика изготвена от Nations Photo Lab  изследва как цифровицацията е завладяла нашите фото навици. В днешно време, само 33% от американците все още отпечатват и съхраненяват физически снимки. Нещо повече, 67% от тези със смартфон не архивират файлове с изображения. Ако не отпечатваме снимките или не ги архивирате, потенциалната им загуба завинаги е съвсем очевидна.

Повече от 350 милиона снимки се качват във Facebook всеки ден, но не би ли било хубаво, ако някои от тези снимки са отпечатани и споделени със семейството и приятелите на хартия? А фоторамките в дома са чудесен начин да помним тези важни части от живота си и да направим къщата си по-уютна.

Защо отново да започнем да принтираме снимки

 

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.