Защо всеки бизнес се нуждае от уебсайт?

Топ 10 потвърждения

09.08.2013

Мисля, че е напълно излишно да Ви убеждаваме в това, че в днешно време Интернет е станал част от живота ни. За да сме напълно убедени, ако ви попитат минавали ли са повече от 2 дни, без да проверите какво се случва в електронното пространство, какъв би бил Вашият отговор? Нашият е не. Затова и ще се опитаме да Ви убедим в неизбежната необходимост от Интернет представяне. И не толкова в личното (което е не по-малко важно), колкото деловото.

Имате фирма (малка/голяма), или продавате нещо (продукти/услуги), или просто искате да пробиете в дадена област? Няма значение какво целите, но за постигането му със сигурност огромен плюс и дори необходимост е добро Интернет представяне. Кои са топ 10 потвърждения на тези твърдения, нека разберем.

Представяме ви 10 причини защо всеки бизнес се нуждае от уебсайт?

1. Вашият уебсайт е Вашата визитна картичка в Интернет, а никой не иска грозна такава, нали. Затова внимателно избирайте специалистите, на които поверявате изготвянето и поддържането му.

2. Когато клиентът разбере за Вашия бизнес, уебсайтът ще му помогне да се свърже лесно с Вас.

Вижте още: Създаване и оптимизация на уебсайт

3. Онлайн бизнесът Ви е отворен 24/7, без да се налага някой да работи физически през това време.

4. Подобрявате комуникацията си с текущи и бъдещи клиенти. Отговаряте на техните въпроси, задоволявате техните изисквания, вземате конкурентно предимство.

5. Онлайн реклама, която освен, че може да работи изключително добре за Вас, спестява и пари (по-евтина от традиционните печатни, радио и телевизионни реклами).

10 причини защо имаме нужда от уеб сайт

Всеки бизнес има нужда от добро интернет представяне

6. Уебсайт адресът е много по-лесен за запомняне от телефонен номер. Кратък пример за това: Потенциален клиент Ви среща на улицата и поисква контакти за връзка, но в момента нямате визитна картичка, а събеседникът Ви няма къде да запише телефон и адрес. Дали ще запомни по-лесно 10 цифрен номер или моятафирма.com?

7. По-лесно потребителско възприятие за бизнеса. Ако даден човек се интересува от нещо конкретно, да кажем ще си прави баня и му трябват плочки. Съответно започва търсене из Интернет по ключова дума „фаянс„. Вашият уебсайт е добре оптимизиран и излиза сред първите резултати. Потенциалният клиент клика и попада на една добре оформена страница, с разнообразна и приятна цветова гама, качествено съдържание, интуитивна навигация. Това автоматично го води към извода, че фирмата Ви е на ниво и може да се довери на услугите и.

8. Уебсайтът е нещо, което в днешно време е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, ако искате да сте конкурентоспособни.

9. Онлайн присъствието Ви отваря вратата към глобалния пазар. Вече не сте кварталното магазинче за джунджурии, вече може да сте световноизвестно „магазинче“, което е на един клик разстояние.

10. Уебсайтът премахва всякакви бариери – географски, етнически, полови, подобрява връзката с клиентите, издига бизнеса на едно по-високо ниво. Помага Ви да сте глобални, модерни, конкурентоспособни!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.