Затворът ADX Флорънс

За да влезете в ADX Флорънс, трябва да сте доста зъл

26.10.2014

Домът на много от най-опасните престъпници в Америка – затворът ADX Флорънс. Сред населяващите го са някои от най-големите отявлени терористи и затворници, които са прекалено буйни за по-обикновените затвори. Мнозина от обитателите на съоръжението знаят, че единственият начин да се озоват извън стените е да бъдат изнесени в ковчег.

Представяме ви затворът ADX Флорънс, като единственият начин да го посетите е да сте доста зъл човек…

Местоположение: Колорадо, САЩ

Възможност за достъп: най-силно охраняваният затвор в Америка

Затворът ADX Флорънс е открит през ноември 1994 г. и струва на САЩ около 60 млн. долара. Той е разположен близо до магистрала 67, намираща се в хълмистите подножия на Роки Маунтинс. Затворът заема близо 15 хектара земя и се намира в близост до малкия град Флорънс. Капацитетът му е от около 490 затворници, а работниците в него са приблизително 350 души.

До голяма степен затворът ADX Флорънс дължи съществуването си благодарение на събитията в затвора Мириън, Илинойс през 22 октомври 1983 г. На този ден двама пазачи са убити в отделни, но почти идентични инциденти, след като ескортираните от тях затворници успяват да отключат белезниците си и с помощта на други затворници да прободат с ножове охраната.

Вижте още: Тунелите за контрабанда между САЩ и Мексико

След тези инциденти възниква и въпросът как може да се охраняват по-добре опасните затворници, за да не се стига повече до агресия от тяхна странна и убийството на невинни охранители. Едно от решенията на САЩ е затвор с максимална сигурност, основен пример за който е ADX Флорънс. Тук най-опасните престъпници в САЩ са държани, доколкото е възможно, изолирани един от друг и от своите пазачи с цел максимална сигурност.

Повечето от затворниците в ADX Флорънс са изпратени от други затворите, където са проявили агресия и склонност към насилие. Едва 5% от тях са изпратени тук директно от съдебната зала. Охраната в затвора не си поплюва и е максимално строга към хладнокръвните затворници.

Килиите в затворът ADX Флорънс

Килиите в затворът

Килиите са с размер 2,1х3,6 м и съдържат базисна мебелировка, произведена от бетон. Тоалетните и мивките са конструирани така, че е невъзможно водата да бъде пренасочена ,с цел да наводни килията, а прозорците са разположени по начин, който не позволява на обитателите да разберат точното си местоположение в затвора.

Основната сграда е оградена от висока бетонена стена, а целият район на затвора е заобиколен от охранителни кули ограда с бодлива тел, с височина над 5 метра. Затворът е под постоянното патрулиране на охранители и бойно обучени кучета пазачи.

Във вътрешността на затвора има над 1500 стоманени врати, които се управляват дистанционно, както и множество камери за видео наблюдение. Да не забравяме и за сензорите, които реагират на натиск или движение. Всички теза неща в комбинация, правят бягството от ADX Флорънс невъзможно.

Бившият надзирател Робърт Худ отбелязва за живота в затвора: „Не знам какво е адът, но знам, че за свободния човек, това тук се доближава до идеята за ад“.

До днес в затвора не е имало нито един успешен опит за бягство.

Единственият начин да посетите това зловещо място е да се превърнете в доста зъл човек, който не притежава грам милост…

Мормонските архиви в Гранайт Маунтин

Вижте тайните архиви на мормоните в Гранайт Маунтин

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването