Ford Mustang се завръща в Европа

След 50-годишно отсъствие, “звярът“ се завръща на стария континент

16.05.2015

Ето, че след 50-годишно чакане, култовата американска марка се завръща в Европа и по-точно на територията на Германия. Марката вече е регистрирала над 2500 поръчки за своите два модела, които ще се предлагат в Европа: фастбек и кабриолет.

Ford Mustang се завръща в Европа с ново поколение автомобили

Новото поколение на Ford Mustang е с агресивен дизайн. Фаровете много наподобяват на предходните рендери, а задната част е оформена като класическите американски мускули. Най-голямата промяна в автомобила обаче идва в техническата част. Можете да избирате между три вида агрегата: 3.7 V6 с мощност от 300 конски сили, 4-цилиндров 2.3-литров EcoBoost агрегат с мощност от 305 конски сили, както и най-големият 5-литров V8 агрегат с мощност от 420 конски сили. Инженерите на Ford този път използват задно независимо окачване, а масата на колата е намалена драстично.

Ford Mustang се завръща в Европа

Интериор на Ford Mustang GT

Във версията на Mustang GT или по-точно в интериора са използвани елементи от авиационната индустрия, вграден е стандартен Launch контрол, като същевременно е запазен характерния стил на модела. Централната конзола е по-сложна от тази на старите модели, а сред внедрените технологии се забелязва Intelligent Access, SYNC, MyFordTouch и Track Apps. Дизайнерите на Mustang залагат на аудиосистемата Shaker Pro. Производството си остава на територията на САЩ в завода във Флат Рок.

Вижте още: Shelby GT350R – най-мощният мускул в историята

От Ford не пропуснаха да отбележат факта, че това е най-харесвания автомобил във Facebook, с над 8 милиона кликвания.

Наистина сме изключително радостни да видим завръщането на един „звяр“ на територията на Европа, като несъмнено моделът ще се появи скоро и по улиците из България.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването