Зелена Варна – засаждане на 158 дръвчета

22.04.2014

Зелена Варна - засаждане на 158 дръвчета“Да изчистим България за един ден” – една прекрасна инициатива, стартирана от BTV Media Group, докосна сърцата на много българи и ги накара да бъдат съпричастни към природата.

На 26-ти април нека всички заедно подкрепим кампанията, за да направим града, държавата, света ни едно по-чисто и приятно за живеене място.

Вдъхновени от инициативата и по повод шестия си рожден ден, варненската ИТ компания 158 ООД, организира засаждане на 158 дръвчета в морската ни столица.

Ако искате заедно с тях да помогнете за залесяването на Варна, може да отидете на 26 април, в 12 часа в Ботевата градинка.

Нека заедно да възродим морската ни столица и тя отново да стане най-добрият град за живеене в България – Зелена Варна!

Зелена Варна - засаждане на 158 дръвчета

Защо е важно да се спре изсичането на горите и да се постави началото на повече такива инициативи или 9 причини да ценим дърветата?

1. Прочистват почвата

2. Контролират шума

3. Намаляват оттичането на вода при порои

4. Задържат въглерода

5. Прочистват въздуха

6. Дават сянка и прохладата

7. Спират вятъра

8. Борят се с ерозията на почвата

9. И може би най-важното, което дърветата ни дават е КИСЛОРОД!

Природата не  е даденост, тя е ценност за която трябва всички заедно да се грижим!

Автор: Виолета Петрова

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.