7 съвета за успешен PR

Тайната на News release или седем златни съвета за успешен PR

06.06.2013

Всички знаем колко динамична и променлива е средата на днешния бизнес. Без значение от какво естество е и в коя сфера оперираме, ежедневно на пазара излизат нови технологии и иновации, които подобряват конкурентната способност на своите притежатели.

За да бъдем успешни, за да достигнем по-голям брой потребители и да проникнем по-дълбоко на пазара, трябва да се запознаем с малката тайна на News release (публикуване на новини), която ви разкриваме чрез седем златни съвета за успешен PR

1. Бъдете постоянни – както всичко друго, бизнесът, за да бъде успешен, изисква от вас да бъдете постоянни. Бъдете такива в използването на News release. Правете го ежедневно. Публикувайте новини около вашата фирма или бизнес често, свързвайте ги с ритъма на работа, колегиалното отношение и т.н. С няколко думи разкажете на потенциалните си клиенти за живота във вашата фирма. Не използвайте News release само при големи кампании или събития. Това дистанцира излишно потребителя.

2. Проучете аудиторията си – определете целевата група за новия си продукт. Мислете не само като производител, но и като потребител. Задавайте въпроси, свързани с потребителите. Какви са техните проблеми? От какво се нуждаят? Коя цена е достъпна за тях? Създайте описанието на продукта си така, че да създадете чувство за потребност у потребителя. Накарайте го да чувства удовлетворение от това да закупи продукта ви.

Вижте още: Най-добрите маркетинг инструменти за 2014 година

3. Водете си така наречения „дневник” на News release – не се ограничавайте да публикувате новини само на официалния за вашия бизнес блог. Правете го и на официалната ви интернет страница. Не подценявайте дори и по-малките източници на аудитория. Всеки клиент е от значение! Създайте „дневник” на Вашия News release. Всяка една новина трябва да се съхранява в сайта Ви, докато съдържанието е актуално и предлагате този продукт. Не игнорирайте по – старите си услуги или продукти. Те също са генератор на финанси.

7 златни съвета за успешен PR

Имате нужда от качествени линкове!

4. Линкове! Линкове! Линкове! – за да бъдете успешни, обвързвайте своите новини с линкове към вашата официална уеб страница или блог. Използвайки линкове в новините си, създавате чувство за важност в съзнанието на потребителя. Друг плюс, който всички знаем, е че колкото повече потенциални клиенти посещават бизнес сайта ви, толкова по-голям шанс имате да осъществите продажба и съответно да генерирате печалба. Трафикът на сайта ви, който генерира посещенията, от друга страна ви изкачва по-високо в онлайн търсачките и ви дава възможност за по-голяма аудитория.

5. Използвайте много ключови думи. Бъдете конкретни. Говорете на разбираем език – разберете от какво се интересуват клиентите ви. Насочете вниманието си към съдържанието на News release и подтикнете потребителя да вземе решение, да действа на момента. Този трик винаги е успешен. След като сте го насочили към качествата на продукта Ви, оставете чувство за избор у клиента, накарайте го да се почувства важен. Ако сте направили всичко правилно, имате сигурна продажба. Проучете езика, с който говори потребителя. Говорете ясно и конкретно с думи и изрази, разбираеми за вашата аудитория. Използвайте ги като ключови думи.

6. Създавайте News release специално за клиента – поставете се на мястото на клиента. Ако прочетете новина, която не ви интересува, едва ли ще се замислите за закупуването на дадения продукт. Мислете глобално и иновативно. Създавайте News release специално за всеки един клиент или група от клиенти. Това ще ги накара да се чувстват важни и оценени, а и в крайна сметка ще повишите интереса им към продавания продукт.

7 златни съвета за успешен маркетинг

Бъдете успешен лидер

7. Бъдете лидер! Покажете, че сте компетентен – не съсредоточавайте в публикуването на новини само върху действия на вашата фирма. Естествено, те са от изключителна важност, но покажете на хората, че мислите „ отвъд хоризонта” . Публикувайте новини от вашата бизнес сфера, нови събития. Покажете на аудиторията си, че сте лидер и се интересувате от това, което се случва на пазара като цяло, а не само във вашата фирма.

Базирано на информация от Дейвид Миърмън Скот

Етикети:

За автора

Георги Кърчев

Здравейте. Казвам се Георги Кърчев и съм студент в Икономически Университет Варна. Занимавам се с изготвяне на информационни материали, като любимата ми област за развитие са Връзките с обществеността. В свободното си време се занимавам с музика и изобразително изкуство. Обичам да пиша на всякакви теми, които влияят на даден аспект от живота ми - спорт, икономика, чисто човешки отношения. Смятам, че непостижими цели няма, стига да има желание за развитие. На мнение съм, че въпреки трудностите, в България не е невъзможно да се създаде успешен бизнес и съответно нормален начин за живот, стига хората да променят начина си на мислене от негативен на конструктивен.