Знаците на съвършенството

Символи на слава, които ни поддържат в най-добра форма

19.04.2015

Как ще реагирате, ако ви кажа да запишете трите си най-важни лични и професионални ангажименти на едно листче, което да закачите на огледалото в банята, за да го виждате веднага щом станете сутрин? За някои от вас звучи евтино и банално, а на други ще се хареса. Е, това е една от основните тактики на Робин Шарма, която той предлага на клиентите си в курсовете по лидерство.

В тази статия ще ви разкажа за знаците на съвършенството, а вие сами ще прецените дали ще има ефект от тях или не.

Знаците на съвършенството, които ни поддържат в най-добрата ни форма

Какво според вас е значението на символичните знаци? Знаците, които поставяме на стратегически места, за да не забравяме кои са най-важните неща в живота ни. Онези неща, за които сме готови да се борим със зъби и нокти, докато не ги постигнем. Отново ще ви върна за листчето с трите най-важни неща за нас, което ще поставим на огледалото в банята. Може да ви се струва нереално и глупаво, но тази дребна практика оказва влияние върху съзнанието ни. Толкова голямо внимание, че съзнателността ни започва да оформя решенията, които взимаме всеки ден. А решенията оформят резултатите ни. Не забравяйте, че необикновените и успели хора се фокусират единствено върху най-добрите си цели. Мислят, говорят и сънуват единствено тях.

„Когато искам да сключа някоя сделка, не мисля за нищо друго, освен как да я осъществя. Ставам през нощта да отида до банята и мисля за сделката. Много силно се концентрирам“ – Джон Ризли.

Благодарение на силната способност за концентрация, успелите хора стигат там, където искат. С по-малко отклонения отколкото останалите.

Вижте още: Усъвършенствайте способността си да благодарите

Все още ли смятате, че знаците на съвършенството са глупава идея? Ако приемем, че сте склонни да приемете тази малка, но велика идея, то какви Символи на славата бихте използвали, за да се поддържате в най-добра форма? Какви знаци за съвършенство бихте използвали, за да се върнете бързо към приоритетите си, когато рутините на забързания живот отклоняват вниманието ни?

Всеки един от нас заслужава да стане велик човек с необикновен живот. Започнете с това да намерите своите символи на слава – символите на човека, който сте готови да станете.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването