Отворете очи и знайте какво точно правите

Лесно е да забравим колко изключително важно е да съзнаваме какво точно правим

27.04.2015

Едно от най-лесните неща в днешно време е да се потопим в забързания темп и рутинните задачи на ежедневието и да забравим колко важно е да съзнаваме какво точно правим. Често ни се случва да правим нещата по инерция и да забравяме за някои от най-важните неща, като семейството, приятелите и мечтите ни. Погълнати от живота, ние просто се носим по течението безцелно, забравили за какво точно мечтаем, за както точно се борим, за какво точно живеем. Сякаш спираме да мислим и просто се носим лековито по гребена на вълната.

„Повечето хора предпочитат да умрат, но да не мислят“ – Бъртранд Ръсел.

Човекът е единственото мислещо същество на този свят, което е способно да излезе извън себе си и да разсъждава върху мислите и действията си. Нито маймуните, нито кучетата, нито котките, нито делфините го могат. Само ние, човешките същества сме способни на това велико нещо: да разсъждаваме.

Отворете очи и знайте какво точно правите. Не се оставяйте на течението да ви води

Днес сте способни да направите всичко, стига да имате силна воля и да сте много упорити. Това означава, че може да се държите като лидери през следващите няколко часа, дни, месеци, дори години. Лидерството означава да показвате най-добрата си страна. Ден след ден, месец след месец, година след година. Няма време за почивки. Влакът се движи твърде бързо, а ако слезете от него, то няма да можете да го догоните и с вас е свършено. Като лидери трябва да вършите отлична работа в тези променливи времена и да мотивирате хората около вас. Лидерството означава да съзнавате мислите си и да отговаряте за последствията от вашите решения. Лидерството не е бягство от отговорност, а точно обратното: поемане на такова! Лидерството означава да съзнавате действията и мисията си. Приоритетите си. Талантите си. Чувствата си. Дори страховете си. Трябва да осъзнаете, че времето е кратко. Трябва да благодарите на великолепието, което ви предоставя вашият живот, дори понякога той да изглежда твърде труден и объркан.

Вижте още: Слушайте внимателно събеседниците си

Живейте с широко отворени очи. Запомнете, че яснотата предхожда съвършенството. Не оставяйте нещата да се случват просто така, а разсъждавайте върху тях. Мислете за последствията от вашите решения и действайте безупречно.

„Лесно е да се оставим на забързания темп и рутинните задачи на ежедневието и да забравим колко изключително важно е да съзнаваме какво точно правим“ – Робин Шарма

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването