Топ секретната Зона 51

Тук ли е складирана всичката космическа плячка или това е просто мит?

06.10.2014

Небезизвестната зона 51 е част от база на американските сили в Невада. Има много теории, че тя е прикрепена към военновъздушната база Едуардс в Калифорния, но всичко това са само теории. Базата се използва главно за тестване и разработване на самолети и оръжия, и сами може да се досетите, че едва ли може да се разхождате из нея, като туристи. Зона 51 е може би най-известното „топ секретно“ място на планетата и то с основание. Според привържениците на конспиративните теории тук се съхраняват неоспорими доказателства, че не сме сами на планетата, а в компанията на извънземна раса, които са посещавали Земята не един път.

Зона 51 е едно от 100-те места, които никога няма да имате възможността да посетите!

Местоположение: Южна Невада

Възможност за достъп: Тайна военна база на американската отбрана и предполагаемо място за съхранение на извънземни артифакти.

Зона 51 е разположена в пустинята Невада и заема около 36 000 хектара от нея. Базата включва голям хангар, седем писти, радарни инсталации и още доста по-малки административни сгради, спални и столови помещения. Основната роля на базата е да служи за изпитателна и тренировъчна база за нови отбранителни системи и иновации. По време на Втората световна война, голямото езеро Груум, което е разположено изцяло в Зона 51, е било използвано за тестване на бомби. През 50-те години, когато правителството на САЩ започва да си сътрудничи със Скънк Уъркс, в зоната се провеждат изпитанията на шпионския самолет U-2. Също така в Зона 51 са разработени редица радарни системи и стелт-бомбардировачи, като и до днес базата си остава център за авангардни и иновативни военни разработки. Служещите в топ секретната база са длъжни да положат клетва за неразпространение на информация, като дори се твърди, че сградите в Зона 51 са без прозорци, за да не става ясно кой отдел по какъв проект работи.

Топ секретната Зона 51

Прочутата Зона 51

Тъкмо тази супер строга поверителност, която обгръща Зона 51, вдъхновява подозрителните хора, привърженици на конспирациите да твърдят, че в базата се извършват дейности отвъд границите на човешката фантазия. Някои от тези теории са, че в базата се разработват изследователски програми, целящи контрол над климата, овладяване на телепортацията и дори осъществяване на пътуване във времето. Колко от тези теории може да са и на половина верни, прецените сами.

Въпреки всички тези скандални теории, Зона 51 е най-прочута сред почитателите на конспиративните теории, като мястото, където учените изследват неидентифицирани летящи обекти или иначе казано извънземна раса, която е имала допир със Земята.

Някои от най-страстните уфолози ни убеждават, че Зона 51 съдържа комплекс от подземни тунели и складове, включително и прочутия Хангар 18, в които е складирана всичката космическа плячка. Неколцина дори твърдят, че именно извънземните ръководят проекта. Разбира се достоверността на подобни истории и до ден днешен не е доказана на 100%, но те са привлекателни за онези, които вярват в съществуването на малките зелени човечета, чиито произход е неясен.

Тунелите за контрабанда между САЩ и Мексико

Вижте още една от най-пропускливите граници в света

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването